Whatsapp linkInstagram link

DUIKEN

Iets voor jou?

Scroll down icon

VERENIGING

Gezelligheid, duiken, plezier!

Welkom duik(st)er in spé en duikfanaten op de website van Duikvereniging Minke Dive.

Vanaf dit punt dompel je je onder in de mooie wereld van het duiken!
Bij onze gezellige vereniging kun je je opleiding(en) tot volwaardig duiker en meer volgen.

Ben je al in het bezit van een brevet dan is het fijn om lid te zijn van onze vereniging zodat je wekelijks in een ontspannen sfeer je skills kunt oefenen.

En natuurlijk brengen we dat alles in de praktijk door regelmatig in buitenwater en duikcentra te duiken.

Oefeningen in het zwembad
Duiken in Bussloo
Duiken in Bussloo
Dive4Life Duitsland
Duiken op donderdagavond
Met de vereniging naar Egypte
Met de vereniging naar Egypte
Grevelingenmeer
Grevelingenmeer
Naturagart Duitsland
Nieuwjaarsduik
Kerstduik

OPLEIDINGEN

Introductieduik
Kerstduik
€30,-
Wil je weten wat duiken is voordat je besluit je duikbrevet te gaan halen door de PADI Open Water Diver-cursus te volgen? Tijdens een Discover Scuba® Diving-ervaring kun je duiken eerst in een zwembad of in een omgeving met beschut water uitproberen.  

Een goed opgeleide PADI®-professional zorgt voor de duikuitrusting, legt de basale duikvaardigheden uit en beantwoordt al je vragen.
Klik hier om contact op te nemen voor meer informatie
Open Water Diver
€450,-
Het PADI Open Water Diver-brevet is het eerste duikbrevet. Een hoog opgeleide PADI-instructeur leert je hoe te duiken in een relaxte leeromgeving.

Aan het einde van de cursus beschik je over de vaardigheden en kennis om bij jou in de omgeving of in het buitenland te duiken. En word je een ambassadeur voor de onderwaterwereld.
Klik hier om contact op te nemen voor meer informatie
Advanced Open Water Diver
€275,-
De cursus Advanced Open Water Diver is volledig gericht op het verbeteren van jouw vaardigheden. Je oefent met navigeren en uittrimmen, je maakt een diepe duik en doet drie Specialty-duiken naar keuze (alsof je mag kiezen uit een menu). Voor elke Specialty-duik die je hebt gemaakt, kun je vrijstelling krijgen voor een duik als je de hele PADI- Specialty-cursus gaat volgen.

Hier zijn enkele van de vele opties: Deep, Digital Underwater Imaging, Dive Against Debris, Dry Suit, Enriched Air Nitrox, Fish Identification, Night, Peak Performance Buoyancy, Search and Recovery, Underwater Naturalist, Underwater Navigation en Wreck Diver.
Klik hier om contact op te nemen voor meer informatie
Rescue Diver
€450,-
De PADI Rescue Diver-cursus zal de manier waarop je duikt veranderen op de best mogelijke manier. Leer hoe je kleine problemen kunt herkennen en aanpakken voordat het grote problemen worden. Doe tijdens de bijzonder plezierige cursus daarnaast veel zelfvertrouwen op.

Ontdek waarom de meeste duikers zeggen dat Rescue Diver hun favoriete duikcursus is.
Klik hier om contact op te nemen voor meer informatie
PADI Divemaster
€790,-
De PADI Divemaster-cursus leert je om een leider te zijn en de leiding te nemen over duikactiviteiten. Via theorielessen, watervaardighedenoefeningen, workshops en praktische praktijkbeoordelingen, ontwikkel je de vaardigheden die je nodig hebt om diver duikactiviteiten te organiseren en te leden. Onderwerpen en praktische workshops: De rol en eigenschappen van een PADI Divemaster Toezicht houden op duikactiviteiten en assisteren bij duikers in opleiding Duikveiligheid en risicomanagement Programma's die door een Divemaster gegeven mogen worden en speciale vaardigheden De duikindustrie en jouw carrière Je bewust zijn van de duikomgeving Organisatie en management van een duik Het maken van een buitenwaterduikkaart Duikbriefings geven Het organiseren van een zoek- en bergingsactie en een diepduik Een duikopfrisser en de skin diver-cursus geven Assisteren bij het Discover Scuba Diving-programma en het Discover Local Diving-programma geven Het kan zijn dat je instructeur ook de PADI Deep Diver (diepduiken)- en Search and Recovery Diver(zoeken en bergen) specialty diver-cursus samen met de divemastercursus geeft om je te helpen aan alle vereisten te voldoen en je vaardigheden verder uit te breiden. Mogelijk kan je studiepunten krijgen voor de Divemaster-cursus - vraag dit na bij je instructeur.
Klik hier om contact op te nemen voor meer informatie
Nitrox
€135,-
Specialty
Verrijkte lucht, ook bekend als nitrox of EANx, bevat minder stikstof dan normale lucht. Minder stikstof ademen zorgt ervoor dat je kunt genieten van langere duiken en kortere oppervlakte-intervallen. Geen wonder dat Enriched Air Diver de populairste PADI Specialty-cursus is.
Klik hier om contact op te nemen voor meer informatie
Peak Performance Buoyancy
€135,-
Specialty
Uitstekende controle over het drijfvermogen is wat ervaren duikers typeert. Je hebt ze onder water vast wel gezien. Ze zweven moeiteloos, verbruiken minder lucht en stijgen, dalen of zweven bijna als in gedachten. Ze bekijken het waterleven zonder hun omgeving te verstoren. Ook jij kunt dit bereiken. De PADI Peak Performance Buoyancy Specialty-cursus verbetert je trimvaardigheden die je als nieuwe duiker hebt geleerd en tilt deze naar een hoger niveau.

PADI (Junior) Open Water Divers of hoger, die minstens 10 jaar oud zijn, mogen aan de Peak Performance Buoyancy-cursus meedoen.
Klik hier om contact op te nemen voor meer informatie
Nachtduik
€159,-
Specialty
De gedachte om 's nachts onder het wateroppervlak te duiken, lijkt mysterieus maar ook erg aanlokkelijk. Hoewel je al vele malen eerder op een bepaalde duikstek hebt gedoken, duik je 's nachts in een hele nieuwe wereld. En zie je deze duikstek tot leven komen in de gloed van je duiklamp. Het tafereel verandert als dagdieren zich terugtrekken en nachtdieren tevoorschijn komen. Als je je hebt afgevraagd wat er onder water gebeurt nadat de zon ondergaat, meld je dan aan voor de PADI Night Diver Specialty-cursus.

PADI (Junior) Open Water Divers (of duikers met een hoger brevet) die minstens 12 jaar oud zijn, kunnen meedoen met de Night Diver Specialty-cursus.
Klik hier om contact op te nemen voor meer informatie
Diepduik
€200,-
Specialty
Tijdens de PADI® Deep Diver-cursus leer je hoe je diepe duiken moet plannen, omgaan met je luchtvoorraad, en hoe je narcose kunt bemerken en daarmee om moet gaan.

Je komt meer te weten over buddyteamprocedures, veiligheidsaandachtspunten en uittrimmen op diepte.
Klik hier om contact op te nemen voor meer informatie
Digital Underwater Photography 1 & 2
€300,-
Specialty
Tijdens de PADI® Digital Underwater Photographer-cursus leer je hoe je onderwaterfoto's maakt die je met trots aan anderen laat zien.

Voorkom beginnersfouten en verkort de leercurve met tips van professionals. Leer hoe u onderwaterfotografielampen (flitsers) gebruikt, vermijd verstrooiing en verbeter de kleuren.
Klik hier om contact op te nemen voor meer informatie
Droogpak
€160,-
Specialty
In tegenstelling tot een wetsuit (natpak) is een droogpak gevuld met lucht. Tijdens je droogpakduikcursus leert je instructeur je hoe je de lucht in je droogpak onder controle moet houden en hoe je moet uittrimmen.

Je komt ook meer te weten over de verschillende type droogpakken, basis reparaties aan je droogpak en het onderhoud van je droogpak.
Klik hier om contact op te nemen voor meer informatie
Driftduik
€150,-
Specialty
Duiken in een stroming kan je het gevoel geven alsof je onder water vliegt. In de PADI® Drift Diver-cursus krijg je stromingsduiktips van een ervaren instructeur en oefen je het uittrimmen, navigeren, het gebruik van oppervlaktesignaleringsmiddelen en communicatie met je buddy.
Klik hier om contact op te nemen voor meer informatie
Navigatie
€135,-
Specialty
Wees de duiker die door iedereen gevolgd wordt omdat jij weet waar je bent en waar je naar toe gaat. De PADI Underwater Navigator-cursus scherpt je observatievaardigheden aan en leert je om nog nauwkeuriger van je kompas onder water gebruik te maken. Als je van uitdagingen houdt die je echt wat opleveren, volg dan deze cursus en geniet van je vaardigheid om altijd je weg te kunnen vinden.

Als je een PADI (Junior) Open Water Diver bent van minimaal 10 jaar oud, dan mag je deelnemen aan de PADI Underwater Navigator Specialty-cursus.
Klik hier om contact op te nemen voor meer informatie
Bootduik
€135,-
Specialty
Als je nog onbekend bent met bootduiken en je wil meer te weten komen over duiken vanaf diverse typen boten, schrijf je dan in voor de PADI® Boat Diver-cursus.

Tijdens twee duiken met een instructeur leer je nautische terminologie, bootduiketiquette en oefen je het gebruik van lijnen en/of een oppervlaktemarkeringsboei (SMB).
Klik hier om contact op te nemen voor meer informatie
Aware
€135,-
Specialty
De Project AWARE Specialty-cursus is een inleiding tot Project AWARE als een wereldwijde beweging voor het beschermen van de oceaan. De specialty richt zich op de10 Tips voor Duikers om de waterplaneet te beschermen. Door middel van interactieve discussies leer je hoe je een verschil kunt maken voor de bescherming van de oceaan die je tijdens elke reis of duik die je maakt kan toepassen. Als een droge “fins-off” cursus, is deze specialty ideaal voor zowel duikers als niet-duikers om inzicht te krijgen in hoe onze keuzes van boven en onder water onze waterplaneet beïnvloeden.
Klik hier om contact op te nemen voor meer informatie

CONTACT

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Padi Logo